Milyen a jó kézilabda cipő?

Ma már nem csak profi sportolóknak, hanem amatőr szinten is érdemes arra figyelni, hogy a használt eszközök és ruházati cikkek az adott sportághoz tartozó speciális eszközök legyenek. Ezek a speciális felszerelések nem csak a teljesítményt tudják növelni, hanem magát a sportolást is jobbá, kényelmesebbé teszik. Hasonló a helyzet a kézilabda felszerelésekkel kapcsolatban is, melyek közül a legfontosabb a jól megválasztott kézilabda cipő.

A jó kézilabda cipő egyik alapvető tulajdonsága, hogy a lehető legjobban tartja a lábat. A cipő mérete tökéletes legyen, pontosan illeszkedjen a lábfejre, így érhető el a kiváló lábtartás. Futócipők vásárlása során gyakran azt ajánlják, hogy érdemes a láb méreténél egy fél számmal nagyobbat választani. A kézilabda viszont gyors mozdulatokkal, irányváltásokkal és mindössze fél órás félidőkkel jár. A hosszú idő helyett tehát inkább a gyors mozdulatoknak megfelelő cipőt kell választani.

A kézilabda pályák felülete általában gumi vagy műagya, esetleg parketta. Ezeknél a felületeknél közös tulajdonság a csúszásveszély, különösen, ha nedves a pálya. Emiatt a jó kézilabda cipő megfelelő tapadással rendelkezik.

A végére maradt a kényelem, de erről sem szabad elfeledkezni. Lehet minden más szempontból kiváló egy kézilabda cipő, ha nem kényelmes viselni, akkor nem fogjuk magunkat jól érezni benne. Emiatt kézilabda cipőt, és sportcipőt is általában, mindig úgy vásároljunk, vagy próbáljuk fel előtte, vagy lehetőségünk legyen visszaküldeni, ha nem kényelmes.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post