Mi az a fehérarany karikagyűrű, és miért szeretjük?

Ha karikagyűrűről van szó, akkor általában az embereknek a sárga arany jut eszükbe. Az arany gyűrűnek nem feltétlenül kell azonban sárgának lenni, vannak egyéb színek is. A talán legnépszerűbb közülük a fehérarany karikagyűrű.

Ahogy általában a gyűrű színeket, úgy a fehérarany karikagyűrű színét is azok az anyagok adják, amikből a gyűrű készült. Mindegyik arany gyűrű ötvözetből készül, nem tiszta aranyról van szó. A fehérarany karikagyűrűben általában az ötvözőelemek a vörösréz és a nikkel, ezek adják a jellegzetes fehéres-szürkés színét. A nikkelnek azonban van egy hátránya is, mégpedig az, hogy allergén anyagról van szó, Ez azt jelenti, hogy akiknek nikkel allergiájuk van, szinte biztosan nem fognak tudni fehérarany gyűrűt viselni, mert irritálni fogja a bőr, ki fog pirosodni, viszketni fog.

A fehérarany karikagyűrűket sokan az egyediség miatt választják. A sárga színű arany karikagyűrűk a megszokottak, legtöbben még ma is ilyet választanak. Azok, akik ki akarnak tűnni egy kicsit a tömegből, választhatják a fehérarany gyűrűt. Ugyan a sárga arany karikagyűrű is mindenhez illik, de a fehér arany eleganciájával nem tudja felvenni a versenyt. Különösen elegáns öltözködés esetén szembetűnő a különbség, amíg a sárga arany elviselhető elegáns ruházat esetén, addig a fehérarany egyenesen feldobja az öltözetet.

Mivel a fehéraranyhoz használt ötvözőelemek jó minőségűek, ezért ezek a gyűrűk keményebbek, mint a sárga arany gyűrűk, így jobban bírják a használatot, gyűrődést is.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post