Figyelj oda a cégkivonat érvényességi idejére

Cégkivonatra gyakran szükség van egy vállalkozás életében. Pályázathoz, hivatalos ügyintézésekhez, szerződéskötésekhez stb. szinte mindig mellékelni kell vagy be kell mutatni egy hiteles vagy közhiteles cégkivonatot. A cégkivonat típusa mellett az érvényességi idő az, amire nagyon oda kell még figyelni, nézzük meg, hogy miért.

A cégkivonatok érvényességi ideje 30 nap, ez azt jelenti, hogy az igénylést követően 30 nap áll rendelkezésünkre, hogy felhasználjuk a dokumentumot, ha kicsúszunk a határidőből, akkor nem fogadják el, és újat kell igényelni. Ez pedig felesleges pénzkidobás lesz csak, mert a lejárt dokumentumot máshol sem tudjuk felhasználni.

A 30 nap nem tűnik elsőre olyan soknak, de ha megnézzük közelebbről, hogy mire használjuk a dokumentumokat, akkor érthető lesz a viszonylag szűkös határidő. A cégkivonattal a vállalkozások éppen aktuális információit lehet bizonyítani, tanúsítani. Ezek az információk azonban bármikor megváltozhatnak. Minél frissebb tehát egy cégkivonat, annál nagyobb az esélye, hogy valóban a dokumentum felhasználásakor hatályos információkat tartalmazza.

Persze azért kell elegendő időt hagyni a dokumentum beszerzésére, benyújtására is. Ma már online igényelhető a cégkivonat, így a beszerzés nagyon egyszerűen és gyorsan megoldható. Hiteles (pdf formátumú) cégkivonat pár perc alatt beszerezhető, és a papír alapú, közhiteles cégkivonatra is mindössze néhány munkanapot kell általában várni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post