A gépi földmunka a nagyobb kivitelezések alapja

Ha kivitelezésről van szó, akkor szinte biztos, hogy szükség lesz földmunkára is. A munkálatok kezdetekor a jellemző földmunkák a munkaterület megtisztítása, a tereprendezés, az építkezés során szükség van pl. az alapásásra, alap készítésre, majd a végén pedig újra terepet kell rendezni, rendbe kell tenni a területet. Ahhoz, hogy ezeket a munkálatokat hatékonyan lehessen végezni, gépi földmunkára van szükség.

A gépi földmunka lényege, hogy a tereprendezést, föld kitermelését, elszállítását, feltöltését gépekkel végzik. Természetesen kézi földmunkára is szinte mindig szükség lesz, de ezek inkább a végső lépések szoktak lenni, a munka nagy részét gépekkel végzik. A gépekkel akár egy lépésben is el lehet végezni a föld kitermelését és elszállítását, ráadásul az egészet géppel csinálják.

A gépi földmunkának több előnye is van. Az első természetesen az, hogy sokkal gyorsabban lehet sokkal több földet kitermelni, elszállítani. Nagyobb beruházások esetén a kizárólagos kézi földmunka egyáltalán nem is működik, mert nem lehet kivárni, amíg pl. emberi erővel elkészítik egy út nyomvonalát. Ma már azonban nem csak nagy beruházások, hanem pl. házépítés során is sokan választják inkább a gépi földmunkát. Sokkal gyorsabban elkészülnek így a teendők, nem kell a földmunkára várni, és haladni tud a kivitelezés. A gépi földmunka után persze azért kézi földmunkára is szükség lesz, így lehet a végső simításokat, a pontosságot igénylő teendőket elvégezni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post